Send os en mail

Ring til os

Tlf.: 43 71 44 70

Komfortmåling og termisk indeklima

Termisk komfort er defineret som den tilstand, hvori man udtrykker tilfredshed med de termiske omgivelser. For at opnå et godt indklima, er der flere parametre, der skal være på plads.

For rummet er de vigtigste parameter følgende:

 • Lufthastighed i opholdszonen
 • Lufttemperatur
 • Middelstrålingstemperatur
 • Luftfugtighed

På grund af individuelle forskelle er det ikke muligt, at angive et termisk indeklima, som vil tilfredsstille alle. Ifølge klimakammerforsøg er det højst muligt, at gøre 95% tilfredse. I praksis skal man være glad, hvis 90% udtrykker tilfredshed med de termiske omgivelser, og 80% må anses for at være acceptabelt.

Airtek har som et led i en komplet indregulering, valgt at købe udstyr til at lave komfortmålninger efter DS/EN ISO 7730, DS 474, DS ISO 7726. Vi er I stand til at lave fuldskala-måling i 3 højder eksempelvis 30cm, 110cm og 180cm, og sammenholde disse målinger med en persons Clo værdi (påklædning) samt arbejdsaktivitet ifht. Met. værdi (aktivitetsniveau).​

Aktivitet - Met.

 • Liggende - 0.8
 • Stillesiddende, hvile - 1.0
 • Siddende aktivitet, maskinskrivning - 1.2
 • Laboratoriearbejde, skole - 1.4
 • Stående, hvile - 1.4
 • Let aktivitet, laboratorium - 1.6
 • Middel aktivitet, rengøring - 2.0

På baggrund af disse tal producres en graf over det termiske indeklima, hvor bla. PMV samt PPD værdier kan læses og vurderes efter DS 474 (Norm for specifikation af termisk indeklima), og herefter kategoriseres, fx. 0-6% PPD (utilfredse personer) er katagori A, 6-10% PPD er katagori B 10-15% er Katagori C.

Når der skal udføres en komfortmåling, er det meget vigtigt at bygningen er indreguleret færdig. Dette gælder eksempelvis kølevand til kølebafler samt ventilationsanlægget, ligesom det er vigtigt at varmeapparater styres via CTS anlæg. Yderligere skal tunge bygninger (beton mm.) være afklimatiseret i mindst 4 dage før måling kan påbegyndes. Se i øvrigt Betingelser for komfortmåling.

Til komfortmålinger benytter Airtek Swema 3000 MDH+, Swema Multi Point Software, Swema ComfortProbe SWA03, Swema Thermisk Temp. Probe og Swema Fugtprobe Hydroclip.

Hvis De har brug for professionel rådgivning eller har spørgsmål vedrørende komfortmålinger, termisk indeklima m.m. så ring til en af vores teknikere eller send en mail til info@airtek.dk

Airtek laver komfortmålinger i hele landet, ring eller skriv for tilbud.​

Tag kontakt til os

Få et uforpligtende tilbud ved at kontakte os på telefon ​43 71 44 70 eller skriv til os på formualren nedenunder.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Firmainfo

Airtek A/S

Måløv Værkstedsby 91
2760 Måløv

CVR: 32676073

Tlf.: 43 71 44 70

​E-mail: info@airtek.dk